4 Şubat 2014 Salı

Bebeklerde Pişik Nasıl Önlenir?


Bebeklerde pişik sıkıntılı bir durumdur ve alınabilecek bazı önlemlerle bu durumdan kurtulmak mümkündür. Bebeklerde pişik için alınabilecek önlemler:

 

v  Yeni doğan bebeklerde çok daha sık olmak kaydıyla bezler belirli periyotlarla değiştirilmelidir.

v  Bebeğin cildine uygun terletmeyecek ve hava alacak bezler kullanılmalıdır.

v  Kumaş bezler kullanılıyor ise bu bezlerin yıkanması sırasında kullanılan sabun ve deterjanlar bebek cildine dost olmalıdır.

v  Eğer bebeğin altının temizlenmesi için ıslak mendil tercih edilecekse alkolsüz, bebek cildine uygun ve yumuşak ıslak mendiller tercih edilmelidir.

v  Islak mendiller bebeğinizin cildine uygun değilse bu durumda ılık su ve pamuk ile bebeğinizin altını temizlemeyi tercih edebilirsiniz.

v  Bebeğin altını temizlendikten sonra mutlaka temizlenen kısımlar yumuşak ve pamuk bir bez ya da havlu ile kurulanmalıdır.
 
 

v  Bebeğin altını bağlamadan önce mevsim koşullarına göre bir süre beklemek ve bez içerisinde kalmış kısımları havalandırmak pişiği önlemeden yardımcı olabilir.

v  Pişik önleyici kremler kremin kullanma talimatına uygun olarak kullanılabilir.

v  Bez çok sıkı olmayacak şekilde bağlanmalıdır. Bu şekilde bezlerin neden olduğu pişikler önlenebilir.

v  Bebeklere mümkün olduğu kadar terletmeyecek kumaşlardan elbiseler giydirilmeli ve mevsime uygun kıyafetler tercih edilmelidir.

v  Temizlik kurallarına uyulmalı ve bebeklerin altlarını değiştirmeden ve değiştirdikten sonra mutlaka eller yıkanmalıdır.

v  Bebeğin ya da annenin kullanmış olduğu bazı ilaçlar bebeklerde pişiğe neden olabilmektedir. İlaç kullanımlarında bu hususa dikkat edilmelidir.

v  Genel olarak asit içeriği yüksek olan domates gibi bazı gıdaların tüketilmesi bebeklerde pişiğe neden olabilir. Ayrıca inek sütü, kutu meyve suları, çikolata, şeker, konserve, asitli içecekler, gıda boyaları kullanılan yiyecekler bebeklerde pişiğe neden olabilmektedir. Bu tür gıdalardan uzak durmak pişiğin önlenmesi açısından oldukça önemlidir.

v  Ayrıca bebeklere ek gıdalar verileceğinde bunlar azar azar ve dikkat edilerek verilmelidir.

 

Bu konulara dikkat bebeklerde pişiğin önlenmesi açısından oldukça önemlidir.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu site sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir tıbbi tavsiyede bulunmaz. Sağlıkla ilgili tüm sorunlarınız için doktorunuza başvurunuz.