4 Şubat 2014 Salı

Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer?


 
Bende 1 yaşında bir bebeğe sahip birisi olarak bebeklerde pişik oldukça sıkıntılı bir durumdur ve bazı pişiklerde durum ne yaparsanız yapın sürekli daha kötüye gidebilir. Tabi bu hem anne ve babalar için hem de bebek için oldukça yıpratıcı olabilir. Peki bebeklerde pişik nasıl geçer sorusuna nasıl cevap verilebilir. Bu konuda sadece kendi deneyimimi paylaşmak istiyorum.

 

v  Başlangıçta her şey normaldi ve pişik diye bir sorunumuz yoktu ancak zamanla durum tersine döndü ve biz bu durumun geçici olduğunu düşünürken durum daha da kötü bir hal almaya başladı.

v  Tabi böyle durumlarda insan internetten bazı bilgilere ulaşmaya çalışıyor. Sonuçta bebeğin altını temizlerken ıslak mendil yerine ılık su ve pamuk kullanmanın daha doğru olabileceğini, ayrıca bebeğin altı temizlendikten sonra mutlaka çok iyi bir şekilde kurulanması gerektiğini öğrendim.

v  Sonrasında bebek bezlerinin pişiğe neden olabildiğini ve bu durumun ancak deneme yanılma yöntemi ile tespit edilebileceğini ve en uygun bezin bu şekilde belirlenebileceği ortaya çıktı.

v  Ayrıca organik sızma zeytinyağın bebeklerde pişik için önemli bir çözüm olduğu ve zeytinyağı kullanmadan önce bir miktar kızdırmak ve soğuduktan sonra kullanmak oldukça önemlidir.

v  Bu işlemler sırasında hijyen kurallarına uymak çok önem taşıyor.
 
 

v  Ancak bunlara rağmen bazı pişikler çok zorlayıcı olabiliyor. Kortizon içeren kremler dahi kullanıldığında bana mısın demeyen pişikler olabiliyor. Böyle durumlar için kullanmaya başladığımız tamamen organik ABD’den ithal bir kremde mevcut, gerçi fiyatı biraz fazla gibi gelse de almış olduğum birçok kremin paralarını düşündüğümde her türlü pişiğe iyi gelen bir krem bulmak ve kullanmak oldukça iyi gelmişti.

v  Tabi bu krem sizin derdinize derman olur mu bilmem, zaten kremin adını buradan paylaşmayacağım ama isteyen kimseler için yorum bölümüne not yazarsanız kremin ismini size iletebilirim.

 

Bunlar sadece pişik sorununa karşı yapmış olduğumuz bazı uygulamalar. Tabi herkesin bu konuda yaşadığı deneyimler birbirinden farklı olabilir. Umarım yazdıkların sizin sorunlarınız için çözüm sunabilmiştir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu site sadece bilgi amaçlıdır. Herhangi bir tıbbi tavsiyede bulunmaz. Sağlıkla ilgili tüm sorunlarınız için doktorunuza başvurunuz.